پمپ دومکشه
پمپ دومکشه یا Double Suction Pump که گاهی به نام «اسپلیت کیس» هم شناخته می شوند، به پمپ سانتریفوژی گفته می شود که آب از هر دو سمت وارد پروانه آن می شود. این طراحی منجر به مزایای متعددی در عملکرد هیدرولیکی و مکانیکی پمپ می شود.

یک پروانه دومکشه شبیه به دو پروانه یک مکشه هست که بصورت موازی با هم کار می کنند و بدین خاطر دبی تولیدی بیشتری دارند.

استفاده از این پمپ ها در ایستگاه های پمپاژ و نیز به عنوان پمپ آتش نشانی اصلی مرسوم است.

از آن جا که مقدار فشار آب در قسمت مکش پروانه پایین است، در پروانه های عادی (یک مکشه) بخاطر جمع شدن آب پرفشار در پشت پروانه همیشه شاهد یک نیروی محوری به سمت مکش خواهیم بود (نیروی تراست)، که با روش های مختلف از جمه سوراخ های تعادل فشار تا حدی بالانس می شود. مزیت بزرگ پروانه های دومکشه در آن است که بخاطر تقارن موجود در پروانه نیروی محوری عملا صفر خواهد بود و به این ترتیب بار محوری اعمال شده روی بیرینگ ها به حداقل می رسد.

با توجه به آن که در یک پروانه دومکشه مساحت قسمت مکش پروانه دو برابر شده است، سرعت آب در این مقطع به نصف کاهش پیدا کرده و به این ترتیب فشار مکش افزایش پیدا می کند. این امر مزیتی حیاتی برای پمپ هایی است که ممکن است در خطر کاویتاسیون قرار گیرند. بدین خاطر مرسوم است که در بسیاری از پمپ های چندطبقه صنعتی، بخصوص آن هایی که با سیال داغ سروکار دارند، پرونه اول بصورت دومکشه طراحی می شود.

پوسته این پمپ ها معمولا از دو قسمت بالایی و پایینی تشکیل شده است که خط لوله مکش و رانش، محفظه آب بندی و محفظه بیرینگ به نیمه پایینی متصل می شود. برای تعمیرات یا انجام عملیات بازرسی صرفا کافی است با باز کردن پیچ های دور پوسته، محفظه بالایی برداشته شود تا همه قطعات دوار داخلی به سادگی در دسترس قرار گیرد. این مزیت باعث می شود که سرعت تعمیرات و انجام عملیات نگهداری این پمپ ها بسیار بالا باشد.
