پمپ شناور چاهی
پمپ های شناور از خانواده پمپ های سانتریفوژ است که شامل چندین پروانه پشت سر هم (چیدمان طبقاتی) و عموما برای بیرون کشیدن آب از چاه مورد استفاده قرار می گیرند که در آن هم پمپ و هم موتور در زیر آب واقع می شوند.
در مدل قدیمی تر پمپ های چاهی که به نام پمپ های شفت و غلافی هم شناخته می شوند، درایور که موتور الکتریکی یا دیزل بوده بالای چاه قرار داشته و با کوپل کردن تعدادی شفت به یکدیگر، شفت پمپ به چرخش در می آمد.
پمپ های شناور برای هماهنگی با شرایط نصب معمولا با قطر کم و تعداد طبقات زیاد ساخته می شوند. موتور شناور که در پایینتر از پمپ قرار می گیرد از نوع قفس سنجابی بوده و از یک سیال مانند آب یا روغن پر می شود.
با توجه به آن که به هنگام کار پمپ دسترسی به آن مقدور نیست، طراحی آن باید به گونه ای انجام شود که حداقل نیاز به نگهداری و تعمیرات را داشته باشد. بدین منظور نوع و طراحی بیرینگ های پمپ و موتور که بار شعاعی و محوری را تحمل می کنند اهمیت فوق العادی ای دارد.
جنس پوسته و پروانه این پمپ ها می تواند از چدن، برنز یا فولاد آلیاژی باشد. یکی از مهمترین ایراداتی که باعث سایش شدید پمپ می گردد ناشی از وجود ذرات ساینده مانند ماسه در سیال عبوری می باشد.
در بالاترین قسمت پمپ یک شیر یکطرفه تعبیه شده تا امکان خروج آب از پمپ را داده و به هنگام خاموش شدن پمپ از برگشت آب و صدمه به پمپ و موتور جلوگیری نماید. کابل مربوط به موتور از کنار پمپ و خط لوله به سمت بالا هدایت می شود تا به شبکه برق متصل شود.